Κατά τα εβδομήντα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του Περιφερειακού Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ν. ΑΧΑΙΑΣ  « Ο ΒΑΤΤ » , η κοινωνική
δράση του υπήρξε πλούσια & πολύπλευρη.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην δράση αυτή , έπαιξαν κυρίως οι κοινωνικές εκδηλώσεις , με τις οποίες τα μέλη των εκάστωτε Δ.Σ. αποσκοπούσαν στην ανάπτυξη βαθύτερων & ουσιαστικότερων σχέσεων μεταξύ των μελών του Συνδέσμου .

Η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου , τόσο παλιότερα όσο & στις μέρες μας συγκεντρώνει τους συναδέλφους & τις οικογένειες τους , σε μια εορταστική ατμόσφαιρα , στην οποία κυριαρχούν οι ευχές για την καινούργια χρονιά , τα δώρα για τους μικρούς φίλους του συνδέσμου & οι ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ τους.

Ως ημέρα γιορτής του Συνδέσμου, σύμφωνα με το καταστατικό έχει οριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος . Την ημέρα εκείνη πραγματοποιείται αρτοκλασία κυρίως στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα & πολιούχο των Πατρών.

Ο εορτασμός της ημέρας του Αγίου Πνεύματος  συνδυάζεται με την διοργάνωση εκδρομών ή γευμάτων σε γνωστά εστιατόρια της Πόλης. Οι εκδρομές που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σύνδεσμοι άλλων Νομών υποδέχονται με μεγάλη χαρά τους επισκέπτες συναδέλφους τους & πολλές φορές παραθέτουν γεύματα από κοινού & οι δύο Σύνδεσμοι κατά την διάρκεια της ημέρας του Αγίου Πνεύματος. Συμβάλλοντας έτσι στην σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων όπως συνέβη & με τον Σ.Ε.Η. Καστοριάς.

Η κοινωνική δράση του Συνδέσμου όμως δεν σταματά εκεί. Φροντίζει να είναι πάντοτε στο πλευρό των μελών του τόσο στις χαρές , όσο & στις δυσκολίες . Ενισχύει οικονομικά & στηρίζει τους συναδέλφους που έχουν υποστεί κάποια σοβαρά ατυχήματα ή παρουσιάζουν προβλήματα υγείας & δεν μπορούν να εργαστούν.  Στα πλαίσια της μέριμνας  των συναδέλφων λειτουργεί & το ταμείο αρωγής , με μοναδικό σκοπό την δημιουργία ενός γερού κουμπαρά τον οποίο λαμβάνει ο κάθε εγγεγραμμένος σε αυτό συνάδελφος κατά την συνταξιοδότηση του.

Μια φορά τον χρόνο διοργανώνει αιμοδοσία στα γραφεία του Συνδέσμου, η οποία κάθε χρόνο ενδυναμώνει  με καινούργια μέλη , δημιουργώντας έτσι , μια σημαντική τράπεζα αίματος για τους συναδέλφους & τις οικογένειες τους. Οι εθελοντές αιμοδότες βραβεύονται από τον σύνδεσμο , ο οποίος με αυτό τον τρόπο δείχνει την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο τους , για το πολύτιμο αγαθό που προσφέρουν . 

Συμβάλλει επίσης σημαντικά στην επιμόρφωση & εκπαίδευση των μελών του , διοργανώνοντας  Σεμινάρια  καλύπτοντας όλα  τα σχετικά αντικείμενα γύρω από τον τομέα τους . Επίσης παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία προμηθεύεται κατά καιρούς σύγχρονα όργανα μετρήσεως για το πρότυπο του ΕΛΟΤ ΗD 384 ( Γειώσεις, μονώσεις καλωδίων, λειτουργία αντιηλεκτροπληξιακού ρελλέ κτλ.), συνεργάζεται με εξειδικευμένους ανθρώπους στο χώρο τις τεχνολογίας & των υπολογιστών , εξασφαλίζοντας στα μέλη του προγράμματα ηλεκτρονικής σχεδίασης Υ.Δ.Ε.Η., διευκολύνοντας την εργασία τους  & εξασφαλίζοντας τους  καλύτερο  αποτέλεσμα.

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της πόλης τον Πατρών επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία  & προσφορά όπου η πόλη τον χρειάζεται.

Προσφέρει χρηματικά ποσά & εθελοντική εργασία σε νεοααναγερθέντα  ιδρύματα. Ενισχύει το έργο φιλανθρωπικών οργανώσεων , στηρίζει & ενισχύει το έργο  που γίνεται για αποκατάσταση των ζημιών  & ανοικοδόμηση  στις περιοχές οι οποίες πλήγηκαν από τον καταστροφικό σεισμό του 2009 & τις πυρκαγιές του 2008.

Προστατεύει τους πολίτες , προφυλάσσοντας τους από την  εκμετάλλευση τρίτων μη ενταγμένων νόμιμα στο επάγγελμα ατόμων , φροντίζοντας να τους πληροφορεί σωστά & συμβουλεύοντας πάντοτε κυρίως τα νέα μέλη του , να τηρούν τον κανόνα δεοντολογίας & το καταστατικό του Συνδέσμου. 

Τέλος ορθώνει ανάστημα με τα συνδικαλιστικά του όργανα ,  σε οποιαδήποτε  απόφαση  της πολιτείας & της εκάστωτε κυβερνήσεως , η οποία θεωρεί ότι είναι άδικη απέναντι στα εργασιακά & ασφαλιστικά δικαιώματα που αφορούν τον κλάδο του. Τόσο με την αποστολή δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο , όσο & με την μαζική παρουσία των μελών του σε διάφορες διαδηλώσεις.